Gustav Käser Training International

Onze organisatie werd in 1963 in Zürich opgericht door de Zwitserse ingenieur Gustav Käser. Momenteel zijn wij in 30 landen vertegenwoordigd en worden de trainingen in 23 talen gegeven door circa 100 Gustav Käser trainers.

Trainingsfilosofie gebaseerd op positieve gedragsverandering

Positieve gedragsverandering van medewerkers op het gebied van leidinggeven, verkoop en organisatie als basis voor succesvolle bedrijfsvoering op lange termijn.

Wij gaan uit van het totaalbeeld van de mens, waarbij iedere deelnemer zijn sterke punten verder ontwikkelt in overeenstemming met zijn eigen kwaliteiten en ambities, zodat hij zijn vaardigheden in het belang van de onderneming kan inzetten.

Ervaren verkoop en management trainers

Sociale en vakmatige kwaliteiten van de trainers staan bij ons voorop. Zij zijn allen mensen uit de praktijk, die hun sporen in management en verkoop hebben verdiend.

Jaarlijks worden er minstens 30 dagen aan opleiding besteed, zodat de trainers als specialisten in gedragstrainingen kunnen blijven voldoen aan de steeds hoger wordende eisen.

 

insights discovery voor individuele en team trainingenInsights Discovery gecertificeerd

Insights Discovery helpt u om in kaart te brengen wie u bent en hoe u reageert op mensen en situaties.

Dankzij de diepgang van het model kan Discovery u naar verrassende nieuwe inzichten leiden.

Of het nu gaat om individuele coachingstrajecten en teamontwikkeling of om het versterken van verkoop- en leiderschapsvaardigheden, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Alle trainers van Gustav Kaser International zijn gecertificeerde Insights Discovery trainers.

 

 

basistraining Gustav Kaser

 

Werkwijze Gustav Käser Training

Om veranderingen te realiseren in het denken, de instelling en het gedrag van mensen, is tijd nodig. Daarom is de Gustav Käser training met praktijkintervallen als training on-the-job met concrete praktijkopdrachten de beste garantie voor uw succes.

  • Intakegesprek over de actuele situatie
  • Heldere gemeenschappelijke formulering van doelstellingen
  • Interactieve training met intensieve praktijkopdrachten en doelgerichte actieplannen
  • Uitwisselen van ervaringen
  • Controle en begeleiding over een langere periode